Angst

Angst voor de tandarts is een veel voorkomend probleem bij een grote groep mensen. Vaak ontstaat angst door een vervelende gebeurtenis. Bijvoorbeeld door de schooltandarts van vroeger of door een behandeling die vervelend uitpakte.

Probeer ondanks uw angst wel te blijven komen. Geef altijd duidelijk aan bij uw behandelaar dat u angst heeft. Uw behandelaar kan hierdoor meer rekening met uw situatie houden en een beter behandelplan samenstellen. Door niet naar de tandarts te gaan vanwege uw angst, heeft u een veel grotere kans op problemen en pijnklachten in uw mond. Juist dan is het nog vervelender om naar de tandarts te gaan, want dan moet u wel, vanwege aanhoudende klachten. De behandelaren van Praktijk voor Tandheelkunde streven er altijd naar om uw bezoek zo prettig mogelijk te laten verlopen. Communicatie is hierbij erg belangrijk. Geeft u daarom altijd duidelijk uw grenzen aan in wat u wel of niet fijn vindt. Hier kunnen wij op inspelen om de behandeling zo goed mogelijk te laten verlopen.

Indien de angst te groot is, kunnen wij u de mogelijkheid bieden tot verwijzing naar een angsttandarts.

Dit is uiteraard ook mogelijk voor uw kind of kinderen. Ook als kinderen al op een zeer jonge leeftijd ernstige problemen ondervinden, wijzen wij in sommige gevallen door naar een deskundige op dat gebied.

Klikt u “hier” voor meer informatie over de middelen die wij gebruiken om uw bezoek zo prettig mogelijk te laten verlopen.