Implantologie

Als u een tand of kies mist, bieden wij verschillende mogelijkheden ter vervanging van de missende tand of kies.

Dit kan bijvoorbeeld een implantaat zijn om één tand of kies te vervangen of meerdere implantaten voor meerdere tanden of kiezen, of zelfs een volledige gebitsprothese.

Een implantaat is een kunstmatige tandwortel en is gemaakt van titanium. Als een tand of kies verloren gaat of al afwezig is, kan deze dus vervangen worden door een implantaat. Een implantaat moet eerst goed vast groeien in het bot. Als dat proces voltooid is, wordt er op het implantaat een kroon geplaatst en een brug of prothese op meerdere implantaten.

Waarom een volledige gebitsprothese op implantaten? Na het verlies van alle tanden en kiezen zal de kaak in loop van tijd slinken. Hierdoor zal de gebitsprothese niet meer goed passen en los gaan zitten.
Implantaten bieden hierbij dus een enorme uitkomst. Als de implantaten goed vastgegroeid zijn in uw kaak, wordt er een nieuwe gebitsprothese voor u gemaakt. Deze kunt u vastklikken op de implantaten. Met als resultaat dat uw gebitsprothese weer stabiel in uw mond ligt.

Een implantaat heeft als voordeel ten opzichte van een porseleinen brug, dat er aan de naastgelegen tanden en/of kiezen niets hoeft te gebeuren.

De behandeling

Voordat de behandeling wordt gestart, worden er eerst de juiste röntgenfoto’s gemaakt en krijgt u een intake gesprek. Bij iedereen is de situatie weer anders en tevens biedt dit de mogelijkheid tot kennismaking met de implantoloog. Ook ontvangt u op deze manier de volledige uitleg en de benodigde informatie met betrekking op uw persoonlijke situatie.

Voordat de behandeling begint, wordt de gehele behandelkamer steriel gemaakt.

Onder lokale verdoving worden één of meerdere implantaten in het kaakbot gezet.

In sommige gevallen is de kaak te smal of te dun om het implantaat in één keer goed te plaatsen. Als dat het geval is zal, met behulp van kunstbot of van uw eigen bot, de kaak breder en/of hoger gemaakt worden. Dit is niet bij iedereen noodzakelijk. Mocht dit bij u het geval zijn, dan is dit al tijdens de intake een onderdeel van het gesprek.

Vervolgens moet het kaakbot zich in de komende 3 tot 6 maanden herstellen en hechten aan het implantaat.

Daarna kan er een kroon, brug of kunstgebit gemaakt worden.

De behandeling kan in 1 of in 2 fasen gedaan worden. Bij een 1-fase behandeling wordt het implantaat geplaatst en is het afdekschroefje zichtbaar boven het tandvlees. Dit afdekschroefje heeft een speciale vorm, zodat dat het tandvlees al mooi gevormd wordt voor de kroon.

Bij een 2-fase behandeling wordt het implantaat geplaatst en wordt het tandvlees er weer overheen gehecht. Er is dan op dat moment niks zichtbaar van het implantaat.

Als het implantaat vervolgens is ingegroeid na 3 tot 6 maanden, wordt er alsnog een zichtbaar afdekdopje geplaatst zoals bij een 1-fase behandeling.

Vervolgens kunnen er 2-3 weken later afdrukken van het gebit worden gemaakt, ter voorbereiding van het plaatsen van de kroon, brug, of gebitsprothese.

Implantatie

Sinuslift