Tandheelkunde bij kinderen

Een goede mondhygiëne is voor uw kind erg belangrijk. Begin dus met poetsen vanaf het moment dat de eerste tandjes doorbreken. Neem hiervoor een zachte kleine borstel en gebruik peutertandpasta.
Neem uw kinderen al zo snel mogelijk mee op uw eigen halfjaarlijkse controle, zodat zij kunnen wennen. Vanaf 2,5 jaar beginnen wij met de reguliere controles.

Uiteraard nemen wij ruim de tijd om ervoor te zorgen dat uw kind zich op zijn of haar gemak voelt.
Nadat zij in de stoel zijn geweest voor controle of behandeling, worden ze dan ook altijd beloond met een klein cadeautje. Dit maakt het bezoek aan de tandarts al wat aantrekkelijker.

Kinderen jonger dan 10 jaar kunnen zelf nog niet goed genoeg poetsen, daarom is het belangrijk om altijd bij jonge kinderen na te poetsen. Uiteraard geven u graag, indien nodig of gewenst, tips over hoe u het beste het gebit van uw kind kunt schoonhouden.

De meeste tandartskosten voor kinderen onder de 18 jaar worden vergoed door de basisverzekering. Hierbij is het eigen risico niet van toepassing.
De kosten van bijvoorbeeld een beugel kunnen echter wél buiten de basisverzekering vallen. Hiervoor is dan dus een aanvullende verzekering voor nodig. Lees daarom altijd goed uw verzekeringspolis door.