Chirurgie:

Het chirurgisch verwijderen van de verstandskies:

Verstandskiezen hebben zelden een functie en geven in veel gevallen aanleiding tot klachten.

Omdat de verstandskiezen zo ver achterin de mond liggen zijn ze lastig schoon te houden. Hierdoor ontstaan er makkelijk gaatjes in de verstandskiezen. Tevens liggen de verstandskiezen wel eens scheef en kunnen ze dus niet goed doorbreken. Hierdoor kunnen de kiezen die ernaast staan schade op lopen. Ook is de kans op ontsteking groter.

Het is daarom altijd raadzaam om de verstandskiezen op tijd te laten verwijderen in dit soort gevallen. Uw behandelaar kan u hier het beste in adviseren.

Onze praktijk biedt volledige zorg in het chirurgisch verwijderen van uw verstandskiezen. U hoeft hiervoor niet naar de kaakchirurg.

Wortelpuntoperatie (apexresectie):

Bij een wortelkanaal behandeling wordt de wortel van de tand of kies van binnenuit schoon gemaakt. Deze behandeling voeren wij uit als de zenuw van de tand of kies ontstoken is. Voor meer informatie over een wortelkanaalbehandeling kunt u “hier” klikken.
Soms keert de ontsteking aan de tand of kies terug. Dan kan er na weken of soms jaren opnieuw een ontsteking in de kaak ontstaan aan de wortelpunt. In dat geval kan een wortelpuntoperatie (apexresectie) de oplossing bieden. Met deze behandeling verwijderen wij de wortelpunt van de tand of kies en dus de ontstekingsbron. Ook voor deze behandeling hoeft u niet naar de kaakchirurg.

We begrijpen dat dit beide vervelende ingrepen zijn. Hier is alle begrip voor en we doen er alles aan de behandeling zo comfortabel mogelijk voor u te laten verlopen.
Tevens adviseren wij u op de dag van de behandeling een gekoelde ice-pack mee te nemen. Deze houden wij tijdens uw behandeling voor u koud, zodat u direct na behandeling het wondgebied kan koelen.