Invisalign: de onzichtbare beugel

De Invisalign behandeling is vooral zeer geschikt voor mensen met een representatieve functie. Met Invisalign zal bijna niemand zien dat u uw tanden en kiezen recht laat zetten. Door middel van uitneembare, transparante, kunststof hoesjes, die u over uw tanden en kiezen schuift, wordt uw gebit stap voor stap naar de gewenste positie bewogen.

Niet alleen de transparantie is een voordeel, maar ook dat de beugels uitneembaar zijn op elk gewenst moment van de dag.

U kunt dus zonder problemen eten en drinken, zonder de zorg of er misschien iets tussen uw beugel achterblijft.

Tevens is Invisalign vaak minder pijnlijk dan de gewone beugel en veel comfortabeler, omdat ze precies zijn afgestemd op uw mond en tandvlees.

Mocht u interesse hebben in deze behandeling, neemt u dan contact op met de praktijk. Als eerste zal er met u een intake gesprek plaatsvinden. De tandarts zal met u het behandelplan bespreken en u van alle benodigde informatie voorzien.

Doordat er afdrukken van uw gebit gemaakt zullen worden, kunnen de beugels, ook wel “aligners” genoemd, gemaakt worden.

Deze zijn dus precies voor u op maat gemaakt en u zult een reeks van deze “aligners” ontvangen.

U draagt deze elke dag 22 uur en vervangt de “aligners” gemiddeld elke 2 weken. Uiteraard blijft u ook tussen de 6 en 8 weken op controle gaan bij uw tandarts, om de voortgang te bespreken.

Na afloop van uw behandeling, ontvangt u een “retainer”. Deze bitjes zorgen ervoor dat uw tanden en kiezen netjes op de juiste plek blijven staan en u dus  plezier kunt blijven houden van uw stralende gebit.