Moderne apparatuur

Praktijk voor Tandheelkunde blijft graag op de hoogte van nieuwe apparatuur om het u als patiënt zo comfortabel mogelijk te maken en u de meest hoogwaardige zorg te kunnen bieden.

Onderstaand lichten wij een aantal van deze apparaten toe.

Quicksleeper

Veel mensen zijn bang voor de verdoving, maar met deze nieuwe manier van verdoven is dat niet langer nodig. De QuickSleeper is een nieuwe, moderne manier van verdoven, namelijk met een computer gestuurd apparaatje. Deze manier van verdoven is vrijwel pijnloos en u heeft geen last meer van een gevoelloze lip, tong of wang. Dit is natuurlijk een zeer fijne bijkomstigheid. Tevens heeft deze verdoving geen inwerkingstijd nodig. Het werkt dus direct.

Ook is er vaak maar één injectie nodig, in tegenstelling tot de gewone verdoving. De vervelende prik op het gehemelte komt daarmee bijvoorbeeld te vervallen.

De reden dat deze ene injectie zoveel kan verdoven, is omdat er met deze manier via het kaakbot wordt verdoofd. Doordat het binnenste kaakbot de structuur heeft van een spons, loopt de vloeistof door het kaakbot heen naar de aangrenzende tanden en kiezen. De naald hoeft daarom niet meer ver ingebracht te worden om de omliggende zenuwen te verdoven.

Isolite

Dit is een vernieuwde manier van het afzuigen van speeksel en water, dat de behandeling voor u en voor de tandarts comfortabeler maakt.

De Isolite is een afzuigsysteem dat gepaard gaat met een aanzetstuk van zacht en flexibel rubber in de juiste maat van uw mond.

Dit aanzetstukje zorgt ervoor dat uw tong veilig en beschermd wordt, het speeksel wordt richting de afzuiger geleid en u kunt dichtbijten op het speciale bijtblokje. Hierdoor kunt u uw kaak ontspannen, slikken en goed ademen.

Doordat uw tong niet in het werkgebied kan komen, kan de tandarts makkelijker werken, omdat de tand of kies droog blijft voor de vulling. Dit heeft weer als gevolg dat u sneller klaar bent en er hoeven geen drukkende wattenrollen in uw mond.

EMS Airflow

Dit nieuwe apparaat gebruiken wij in de meeste gevallen preventief voor het reinigen van uw gebit. Wij zullen deze dan ook voornamelijk tijdens uw halfjaarlijkse controle en/of gebitsreiniging gebruiken.

Met de EMS Airflow kunnen wij tandplak, verkleuringen en aanslag zeer effectief, snel en pijnloos verwijderen.

Tevens is deze manier van reinigen zeer effectief bij mensen met tandvleesproblemen of bij mensen met implantaten. Met de EMS Airflow kunnen wij namelijk zeer goed onder het tandvlees reinigen. Dat heeft als gevolg dat we tandvleesontstekingen makkelijker kunnen voorkomen en genezen. Dit laatste uiteraard wel in combinatie met juiste instructies voor een goede mondhygiëne.